kultur-for-aldre

Region Östergötland

Kultur för äldre

Dan Larsson - klarinett

Lägg till alt-text

Dan Larsson är den rutinerade mästaren som med sin klarinett varit en grundstomme i Östergötlands kulturliv under 30 år. Efter nästan lika många år på Östgötamusiken har han tackat för sig och valt att stå på egna ben som frilansmusiker. Så missa inte chansen att bjuda hem Dan till ert vardagsrum!

I denna ljuva sommartid

För oss svenskar är vår och försommar en magisk tid! Vem minns inte skolavslutningens sommarpsalmer, valserna på dansbanan eller sommartonerna från bryggan? Dan ledsagar oss till flydda tiders spelmän, till lägereldar i Dan Anderssons diktning och till midsommarnattens skrönor och berättelser.

In i Musiken

Vad dansade man till på landsbygden för 150 år sedan? Kan de medeltida trubadurerna ha inspirerat Evert Taube? Och vad tyckte egentligen regeringen om den "grasserande jazz-
epidemin" som slog till i landet? Dan leder er in på en lustfylld, vacker och lärorik resa rakt In i Musiken. Självklart blir det också mycket härlig musik av mästare som Taube, Pettersson-Berger och Duke Ellington.

Jul i ord och ton

Hör och häpna när Frans G Bengtssons Röde Orm dricker jul hos kung Harald Blåtand. Njut av engelska carols och svenska julvisor. Lyssna på den fantastiska berättelsen om när Emil från Katthult bjuder alla fattighjonen på julagille. Ta del av legender, historier, jultraditioner och så klart julens vackraste musik!

Bokningsbar period

Kan bokas under hela året

Fakta

Medverkande: 1
Speltid:
ca 40 min
Spelyta:1x1 m (han behöver egentligen bara platsen han står på)
Byggtid: 15 min
Rivtid: 15 min

Bokningsinformation

Kontaktperson: Eva Andersson

Telefon: 0736-963188

E-post: musikerformedling@gmail.com

Kostnad

Subventionerat pris: 1 500 kr exkl. moms

Ersättning till artist är 3 800 kr exkl. moms, men bokaren betalar endast 1 500 kr exkl. moms. Region Östergötland står för mellanskillnaden.