Välkommen till Kultur för äldre i Östergötland "Nu när man inte kan gå ut längre är det roligt att träffas och uppleva något tillsammans. Man är ju väldigt ensam."
- citat från en brukare
Kultur för livsglädje "Man vill ju inte sluta leva bara för att man inte klarar allt själv. Tvärtom - man vill ju fortsätta att leva" - citat från brukare
Ljuv musik för öronen "Det är en så härlig känsla att se hur de gamla sitter och bara lyssnar och är med i föreställningen. Det blir magiskt på nåt sätt." - citat från personal

Välkommen till en sida med Kultur för äldre

Här samlar vi ett brett kulturutbud för dig som arbetar inom omsorgen och som vill ha tips och idéer på hur man bokar in och arrangerar kultur för äldre på särskilda boenden.
I vår utbudskatalog hittar du musik, teater, konst, magi, dans och mycket mer.

Utbudskatalog

Kultur är en källa till glädje och välmående därför vill vi erbjuda en palett av kultur i form av teater, dans, musik, cirkus/magi, konstsamtal, berättelser m.m. Urvalet är gjort för att passa äldre och kan genomföras på boenden, servicehus och mindre och större samlingsplatser. Boka in en professionell kulturaktivitet till glädje för alla! Klicka på läs mer för att bläddra bland alla arrangemang.

Exempel från utbudskatalogen

Mänskliga magiska möten

Se filmen om kultur för äldre