kultur-for-aldre

Region Östergötland

Kultur för äldre

Säg det med ett leende - The Hebbe Sisters & Ulrika Hebbe

Lägg till alt-text

En musikalisk helhetsupplevelse med både sång, musik och dans. De svängiga värmländska systrarna i The Hebbe Sisters & konsertpianisten Ulrika Hebbe (systrarnas mamma) inbjuder publiken att sjunga med, skratta, dansa och stampa takten med fötterna. Låt den omåttligt talangfulla familjen ta dig med på en förtrollande resa där närheten och kontakten med publiken alltid står i centrum.

Repertoaren de framför är lättillgänglig, välkänd och inbjudande och består av musik från 1940-talets underbara sångskatt, traditionella svenska visor och klassiska pianostycken av stora mästare som Chopin. Det blir allt från Min soldat, Ett glatt humör och fartfyllda dans- och steppnummer som ger publiken en bestående musikalisk upplevelse.
Med över 150 st konserter på äldreboenden har de på nära håll sett hur musiken påverkar människor. Inte minst när dementa-Anna 92 år sjöng med i Swing it Magistern. Ett klipp som fick publieras och som nu har setts av över 4 miljoner människor.
Tillsammans får de äldre möjlighet att blicka tillbaka i tiden och känna en gemenskap i ett rum fyllt av musikglädje. Varmt välkomna till en konsert som får de äldre att blomma ut!

De underhöll nyligen under "De gamlas dag" i närvaro av H.M. Drottning Silvia.

- Ladda ner affisch Länk till annan webbplats.
- Textinformation om konserten. Länk till annan webbplats.
- Information inför konserten (till arrangören). Länk till annan webbplats.

Länk till inslag på SVT när 92-åriga Anna tar ton Länk till annan webbplats.

Titta på minidokumentär: Musikens kraft att skapa glädje

Bokningsbar period

Kan bokas under hela året

Fakta

Speltid: ca 35 min
Spelyta: minst 3x3 m
Byggtid: 30 min
Rivtid: 30 min
Medverkande: 3

Bokningsinformation

Kostnad

Subventionerat pris: 1 500 kr exkl. moms

Ersättning till artist är 9 600 kr exkl. moms, men bokaren betalar endast 1 500 kr exkl. moms. Region Östergötland står för mellanskillnaden.